Кметът на Бергамо: Двубоят Аталанта - Валенсия бе биологична бомба


Кметът на Бергамо: Двубоят Аталанта - Валенсия бе биологична бомба
Снимка: Getty Images/Guliver

8563 0

Кметът на Бергамо Джорджо Гори смята, че двубоят от Шампионска лига между Аталанта и Валенсия е причинила масовото разпространение на коронавирус в Италия и Испания. По-рано и вирусологът Франческо Льо Фош изрази същото мнение. Двата отбора се изправиха един срещу друг на "Сан Сиро", където Аталанта играе европейските си мачове този сезон. Тогава имаше над 44 000 зрители по трибуните и Гори смята, че това е помогнало на вируса да зарази масово толкова много хора.

"Мачът бе биологична бомба. По това време не бяхме наясно какво се случва точно. Първият заразен пациент в Италия бе на 23 февруари. Ако вирусът вече е бил наоколо,то 40 хиляди фена, които отидоха на стадиона са били заразени. Никой не подозираше, че вече бе сред нас. Много гледаха двубоя на групи и имаше контакт между тях. Предаваше се от един човек на друг", заяви Гори в интервю.

Според него е имало и други ключове причини за разпространението му. "Не всичко обаче тръгна от двубоя, защото в болницата пациент с пневмония бе предал заразата на други лекуващи се, доктори и сестри. Това бе фокусът на огнището". Впоследствие стана ясно, че след двубоя една трета от играчите на Валенсия са били заразени, а в момента Италия и Испания са най-силно засегнатите страни в Европа. От ФИФА и УЕФА пък мислят различни варианти, с които да наложат промени, след като започнат първенствата, а едната от тях е летният трансферен прозорец да се удължи - ето до кога.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички