Официално: Най-старият тенис турнир - Уимбълдън, отменен, ето кога ще се проведе


Официално: Най-старият тенис турнир - Уимбълдън, отменен, ето кога ще се проведе
Снимка: Getty Images/Guliver

4227 0

Официално втори турнир от Големия шлем бе отменен. Съдбата на Ролан Гарос последва и най-старият турнир в тениса - Уимбълдън, който няма да се състои тази година по график (29.06-12.07) поради извънредната ситуация в цял свят с разпространяването на коронавируса.

За първи път от Втората световна война насам Уимбълдън е отменен, а това бе потвърдено от организаторите му. Целият сезон на трева във Великобритания също няма да се състои (а много вероятно и като цяло целият сезон на трева да бъде отменен).

Така вместо през тази година, 134-ото издание на турнира в Лондон ще състои от 28 юни до 11 юли 2021 година. От "Ол Инглънд клъб" наскоро бяха обявили, че няма вариант, при който Уимбълдън да се проведе без публика, а отлагането води до големи затруднения по организацията и пренареждането на календара.

Уимбълдън съществува от 1877 година насам, като само в 10 случая оттогава не се е състоял - когато са били световните войни. За подобна развръзка съобщи президентът на Германската федерация по тенис още преди дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички