Джани Инфантино: 100 млн. евро се даваха за всеки играч, но това повече няма да се случи


Джани Инфантино: 100 млн. евро се даваха за всеки играч, но това повече няма да се случи

4880 0

Коронавирусът ударно навлезе и разруши сметките и в спорта, и във футбола най-вече. Европейските първенства правеха всичко възможно да го избегнат и да се проведат, но това се оказа невъзможно и в момента футбол на континента почти не се играе.

Нещо повече - поради липсата на приходи и продължаващите разходи най-вече за заплати, някои клубове изпитват истински трудности в това да се справят със ситуацията. ФИФА обави, че ще помогне на подобни случаи. Отбори като Вердер Бремен, Борусия Мьонхенгладбах, Олимпик Лион и Хартс веч обявиха, че ще има сериозно орязване на заплатите, за да ограничат максимално разходите.

Много зависи от развръзката с коронавируса и кога правителствата ще успеят да се справят с кризата, която се задава. Никой не може да гарантира договори по време на пандемия и приходи, инвестиции, разходи - всичко ще бъде ограничено.

Това ще повлияе и на трансферните суми, които се дават за играчите. Президентът на ФИФА Джани Инфантино потвърди, че цените са започнали да стават твърде високи и да се дават по 100 милиона евро за всеки играч, но това повече няма да се случва.

"Инфлацията завладя цифрите и 100 милиона евро се даваха за всеки играч. Ситуацията обаче ще се промени и повече няма да има подобни трансфери. Проблемът ще бъде за клубове, които са привличали играчи за по-големи суми, защото те никога няма да възстановят парите си. Сумите ще тръгнат стремглаво надолу" - признава той.

До този момент футболната история познава 10 играчи, които са били закупени за тази или по-голяма сума: Неймар (2 пъти), Килиан Мбапе, Филипе Коутиньо, Жоао Феликс, Усман Дембеле, Антоан Гризман, Кристиано Роналдо, Пол Погба, Гарет Бейл и Еден Азар.

И ФИФА, и УЕФА се опитват да направят каквото могат и да предотвратят пълен срив. Затова е важно и първенствата да могат да се довършат. Освен трансферните цени, неминуемо заплатите на футболистите също ще бъдат намалени генерално. И въпреки това един от най-прочутите футболни агенти Мино Райола се зарече да заведе голям играч в Реал Мадрид. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички