Кралев изпрати съобщение до БФС, в което припомня забраните и наказанията по време на пандемията


Кралев изпрати съобщение до БФС, в което припомня забраните и наказанията по време на пандемията
Снимка: БГНЕС

1870 0

Министърът на младежта и спорта у нас - Красен Кралев, е изпратил писмо до временно изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз - Михаил Касабов. В него Кралев изисква от федерацията да напомни на българските клубове, че трябва стриктно да спазват ограниченията и наложените противоепидемични мерки от правителството.

Повод за писмото е разпространената в информация, че редица отбори провеждат занимания и са в нарушение на Заповед № РД-09-275/26.03.2020 г., според която се преустановява провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително и спортни.

Министърът приканва БФС да уведоми официално (писмено) повторно клубовете относно правилата, които трябва да се спазват, както и санкциите, които могат да последват, ако това не се случва. Ето и точната посочена информация за наказанията:

"На основание чл. 209а, ал. 2 от Закона за здравето юридическите лица подлежат на имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв. Също така, физическите лица, в случая футболистите, подлежат на имуществена санкция в размер от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв. на основание чл. 209а, ал. 1 от същия закон".

Кралев допълва още в своето писмо, че ако бъдат установени нарушения, ще се наложи сезирането на компетентните органи - Министерството на вътрешните работи и съответната Регионална здравна инспекция. Подобни прояви от страна на отборите са ненужни, тъй като клубовете ще имат своето време за подготовка преди подновяването на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички