Има вероятност МОК да склони да отложи Олимпиадата в Токио


Има вероятност МОК да склони да отложи Олимпиадата в Токио

393 0

Международният олимпийски комитет (МОК) допуска да отложи провеждането на Олимпиадата в Токио поради разпространението на коронавируса в цял свят. Решението за отлагането на Игрите ще бъде взето най-късно до месец. Това стана ясно след извънредно заседание на Изпълнителния борд на МОК поради увеличаващият се натиск от страна на много атлети и национални олимпийски комитети събитието да бъде отложено.

В МОК продължават да смятат, че отмяната на Олимпиадата в Токио не е на дневен ред. По неофициална информация в момента се обсъждат няколко дати за провеждането на Игрите - октомври 2020 или юли 2021 година. Преди заседанието на Изпълнителния борд президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах за пореден път се изказа скептично относно варианта Олимпиадата в Токио да бъде отложени заради пандемията от COVID-19, но все пак намекна, че това е възможно да се случи.

"Олимпийските игри не могат да се преместят, както един футболен мач се отлага за следващата събота. Това е много комплексен процес и за да се вземе отговорно решение, трябва да има ясна фондация на обосновката му", каза Бах пред германската телевизия SWR. Все пак той заяви, че няма никакъв вариант Игрите да бъдат цялостно отменени, което оставя вратата открехната за тяхното отлагане. "Отмяна на Олимпиадата би било най-нечестното решение, което ще унищожи мечтите на 11 хиляди спортисти и 206 олимпийски комитета", допълни той. А колко от квотите за надпреварата са вече заети вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


AS: Джорджина изложи Роналдо на риск, за да пазарува дрехи

Половинката на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес си навлече критики в социалните мрежи, след като застраши...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама