Официално: УЕФА реши как ще процедира с Шампионска лига и Лига Европа


Официално: УЕФА реши как ще процедира с Шампионска лига и Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

10634 0

УЕФА взе своето решение относно провеждането на Шампионска лига и Лига Европа на фона на нарастващата заплаха от коронавируса. То обаче е вероятно най-неудовлетворяващото, което можеше да бъде взето, както за клубовете, така и за феновете.

От централата обявиха, че чак във вторник (17.03) ще се състои срещата, на която ще бъде изготвен планът - дали мачовете да се състоят, или европейските клубни турнири да бъдат прекъснати. Освен, че така се внася огромна неяснота сред засегнатите клубове, УЕФА реагира изключително бавно на фона на коронавируса, който продължава да поразява хора, свързани със спорта (и не само) във всеки един час. Неслучайно от Серия А и Ла Лига бе взето решение първенствата да се прекъснат.

"По повод развитието при разпространението на коронавируса из цяла Европа, както и докладите от Световната здравна организация, днес УЕФА покани представители на 55-те членове на асоциацията си, заедно с борда на Европейската клубна организация и представители на европейските лиги, както и на "FIFPro", за да участват всички те на среща чрез видеоконференция във вторник на 17-и март, за да бъде обсъден отговорът на европейския футбол към кризата с вируса" - съобщават от УЕФА.

"Дискусията ще засегне всички местни европейски клубни първенства, както и европейските клубни турнири, включително и предстоящото Европейско първенство по футбол (УЕФА ЕВРО 2020). Повече подробности ще има след провеждането на тази среща" - завършва обръщението от футболната централа.

В първия по сила турнир - Шампионска лига, тъкмо станаха ясни 4-те от отборите, които се класират за четвъртфиналите от турнира - Аталанта, Лайпциг, ПСЖ и Атлетико (Мадрид). По програма след седмица (17.03 и 18.03) трябва да се изиграят и последните 4 двубоя от осминафиналната фаза.

Два от тимовете, които трябва да вземат участие - Ювентус и Реал Мадрид, са поставени под карантина. "Бианконерите", защото техният играч Даниеле Ругани е дал положителна проба за вируса, докато "кралския клуб", защото трениращият на тяхната база "Валдебас" баскетболен тим е регистрирал случай на коронавирус. Отделно големи съмнения има и около реванша между Барселона и Наполи, след като и Серия А, и Ла Лига са стопирани.

В Лига Европа, пък, днес (12.03) трябва да се изиграят първите осминафинални сблъсъци. Още дни преди тях обаче от Хетафе обявиха, че при никакъв случай няма да пътуват до Италия за двубоя с Интер, дори да им бъде присъдена служебна загуба. Същевременно, в двойката Севиля - Рома също имаше напрежение, след като стана ясно, че "вълците" от Рим няма да бъдат допуснати в Испания. Така тези два сблъсъка бяха отменени.

За ЛАСК - Манчестър Юнайтед и Олимпиакос - Уулвърхемптън е ясно, че ще се играят пред празни трибуни. За да следите постоянните удари, които коронавирусът нанася по спорта както у нас и в останалите топ първенства на Европа, така и вече в европейските клубни турнири, вижте НА ЖИВО в развитие всичко най-интересно - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички