Касабов: Получаваме пари от УЕФА, но те са по програмите, не можем да ги отклоним към клубовете


Касабов: Получаваме пари от УЕФА, но те са по програмите, не можем да ги отклоним към клубовете

531 0

Временният президент на Българския футболен съюз - Михаил Касабов, отговори на ЦСКА. Припомняме, че преди време от "армейския" клуб поискаха помощ от федерацията за отборите у нас предвид ситуацията, но от БФС им отвърнаха, че това няма как да се случи. Сега Касабов разяснява.

"Футболният съюз получава от УЕФА средства само и единствено за програмите, по които се работи общо. И само за това те могат да бъдат харчени, а от УЕФА контролират разходите стриктно и не е възможно дори част от средствата да бъдат отклонени. Съвместната работа в момента е забавена заради пандемията, но ще продължи, надявам се по-скоро" - започна той пред "България днес".

"От ЦСКА първи поискаха финансова подкрепа от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съмишленици, но напрактика такова нещо е невъзможно. В БФС членуват над 400 клуба, професионални и аматьорски, в създалата се ситуация всеки има нужда от пари, разбираме това. Но не може да дадем на едни, а на други - не. Средства просто няма, това е истината. Някой да си мисли, че можем да му изсипем пари е нереално" - завърши Касабов.

Преди дни се проведе важна среща в Бояна за бъдещето на българския футбол, а след нея Михаил Касабов даде своя коментар за сбирката.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама