УЕФА измисли нов начин, по който все пак да приключат Шампионска лига и Лига Европа


УЕФА измисли нов начин, по който все пак да приключат Шампионска лига и Лига Европа

8026 0

Въпреки голямата криза в световен мащаб, причинена от коронавируса, от УЕФА продължават да мислят начини как европейските клубни турнири да приключат навреме.  Финалът в Шампионска лига е насрочен за 30 май в Истанбул, а този в Лига Европа 3 дни по-рано в Гданск.

Последната идея, която се обсъжда от европейската футболна централа е оставащите двубои от надпреварата да се играят само в един двубой, а не в два и то на неутрален терен, пише Daily Mail. И двата турнира са на фаза 1/8-финали, като, освен финала, всеки други фази се играят по два мача при разменено гостуване.  Другата идея е, ако не е неутрален терена, то жребий да определи къде ще си играе.

Дори и при най-оптимистичните прогнози, че през април месец ще има отново футбол, то отново няма да може програмата да се направи така, че да се изиграят всички срещи. Освен това потенциалното преместване на Евро 2020 за следващата година може да позволи на местните федерации да преорганизират първенствата и да се играе до по-късно лятото. Всичко това, ако пандемията се овладее, ако не има вариант Европа да остане без футбол чак до септември месец.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама