УЕФА измисли нов начин, по който все пак да приключат Шампионска лига и Лига Европа


УЕФА измисли нов начин, по който все пак да приключат Шампионска лига и Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

8812 0

Въпреки голямата криза в световен мащаб, причинена от коронавируса, от УЕФА продължават да мислят начини как европейските клубни турнири да приключат навреме.  Финалът в Шампионска лига е насрочен за 30 май в Истанбул, а този в Лига Европа 3 дни по-рано в Гданск.

Последната идея, която се обсъжда от европейската футболна централа е оставащите двубои от надпреварата да се играят само в един двубой, а не в два и то на неутрален терен, пише Daily Mail. И двата турнира са на фаза 1/8-финали, като, освен финала, всеки други фази се играят по два мача при разменено гостуване.  Другата идея е, ако не е неутрален терена, то жребий да определи къде ще си играе.

Дори и при най-оптимистичните прогнози, че през април месец ще има отново футбол, то отново няма да може програмата да се направи така, че да се изиграят всички срещи. Освен това потенциалното преместване на Евро 2020 за следващата година може да позволи на местните федерации да преорганизират първенствата и да се играе до по-късно лятото. Всичко това, ако пандемията се овладее, ако не има вариант Европа да остане без футбол чак до септември месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички