В Турция най-сетне се вслушаха в критиките и спряха първенството


В Турция най-сетне се вслушаха в критиките и спряха първенството
Снимка: Getty Images/Guliver

1292 0

Турското първенство също не издържа на пандемията от коронавирус и бе прекратено. Днес спортният министър на страната Мехмет Касапоглу обяви, че мачовете от Супер лигата и долните дивизии се прекратяват за неопределен период.

Касапоглу разкри новината след съвместна среща с ръководителите на футбола, баскетбола и волейбола в Турция. "Заедно решихме да спрем първенствата", каза министърът.

До момента мачовете от Супер лигата продължаваха да се провеждат без публика, което предизвика остри критики от играчи и треньори, а нигерийският халф на Трабзонспор Джон Оби Микел дори самоволно си тръгна от страната и заяви, че не иска да играе в тази обстановка. Призиви за спиране на първенството имаше дори от легендарния треньор на Галатасарай Фатих Терим. Единствено двубоите от шампионата в Беларус се провеждат в Европа. А какво бе последното решение, което бе взето в Англия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички