УЕФА отрече тя да определя националните шампиони при недоиграване на сезона


УЕФА отрече тя да определя националните шампиони при недоиграване на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1085 0

Днес испанското издание AS излезе с новината, че УЕФА ще вземе решение да обяви новите шампиони в европейските първенства, ако сезоните там не се доиграят заради пандемията от коронавирус. Според медията, УЕФА ще определи за шампиони на кампания 2019/20 тези тимове, които към момента на спиране на първенствата са били лидери в класирането.

Така би трябвало шампион на България да стане Лудогорец, на Англия - Ливърпул, на Испания - Барселона, на Германия - Байерн Мюнхен и така нататък. Според източник на португалския "A Bola" от УЕФА обаче европейската футболна централа няма юрисдикция да решава на кой да присъди титлата. Той уточни, че това зависи от федерацията на всяка страна.

Ако все пак това се случи и УЕФА определи шампионите на националните първенства, това ще бъде първи такъв случай от 1999 година насам, когато УЕФА присъди титлата на Югославия на Партизан. Това се случи 10 кръга преди края на първенството, което не беше доиграно заради размириците в страната. Партизан бе лидер в класирането и бе обявен за шампион. Междувременно, може да няма футбол в Европа до септември. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички