В Италия искат от УЕФА да отложи Евро 2020, за да довършат шампионата


В Италия искат от УЕФА да отложи Евро 2020, за да довършат шампионата

415 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина иска УЕФА да отложи Евро 2020 това лято, за да има време да бъдат доиграни оставащите срещи от сезона в Серия А. Футболът, както и целият спорт, на Апенините бе прекъснат заради глобалната пандемия от коронавирус.

Почти всички големи първенства в Европа последваха примера, като Испанската Ла Лига и Английската Висша лига бяха част от тези, които временно прекъснаха своите първенства. Гравина все още се притеснява как ще успеят да се изиграят оставащите мачове от шампионата, тъй като календарът на клубовете в Италия е пълен. „Ще предложим на УЕФА да отложи европейското първенство. Ще опитаме да доиграем местните първенства, тъй като е по-честно и по-правилно заради всички инвестиции и жертви, които са правили клубовете в Италия“, каза Гравина.

Във вторник предстои среща на УЕФА, на която ще стане ясно и бъдещето на топ шампионатите в Европа, както и съдбата на Евро 2020. Шампионатът на Стария континент трябва да започне на 12-ти юни в Рим и ще бъде проведен в 12 европейски държави. А ето каква е вероятността Серия А да бъде подновена през месец април.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама