В Италия искат от УЕФА да отложи Евро 2020, за да довършат шампионата


В Италия искат от УЕФА да отложи Евро 2020, за да довършат шампионата
Снимка: Guliver/GettyImages

1163 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина иска УЕФА да отложи Евро 2020 това лято, за да има време да бъдат доиграни оставащите срещи от сезона в Серия А. Футболът, както и целият спорт, на Апенините бе прекъснат заради глобалната пандемия от коронавирус.

Почти всички големи първенства в Европа последваха примера, като Испанската Ла Лига и Английската Висша лига бяха част от тези, които временно прекъснаха своите първенства. Гравина все още се притеснява как ще успеят да се изиграят оставащите мачове от шампионата, тъй като календарът на клубовете в Италия е пълен. „Ще предложим на УЕФА да отложи европейското първенство. Ще опитаме да доиграем местните първенства, тъй като е по-честно и по-правилно заради всички инвестиции и жертви, които са правили клубовете в Италия“, каза Гравина.

Във вторник предстои среща на УЕФА, на която ще стане ясно и бъдещето на топ шампионатите в Европа, както и съдбата на Европейското първенство по футбол 2020. Шампионатът на Стария континент трябва да започне на 12-ти юни в Рим и ще бъде проведен в 12 европейски държави. А ето каква е вероятността Серия А да бъде подновена през месец април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички