Член на МОК обяви отлагане на Олимпиадата, централата опроверга


Член на МОК обяви отлагане на Олимпиадата, централата опроверга
Снимка: Getty Images/Guliver

1414 0

Международният олимпийски комитет е решил да отложи Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Това заяви в понеделник членът на МОК Дик Паунд, цитиран от "Ройтерс“. Основни държави като Австралия и Канада се оттеглиха в понеделник (Подробности вижте тук) и така организаторите попаднаха под глобален натиск да отложат събитието за първи път в своята 124-годишна съвременна история.

"Въз основа на информацията, която има МОК, бе решено отлагането, казва Паунд пред вестник "USA Today“. - По-нататъшните параметри не са определени, но игрите няма да стартират на 24 юли, само това знам".

Паунд е заявил пред „Ройтерс“, че едногодишно отлагане изглежда като най-доброто решение. Това ще означава, че Игрите, които бяха насрочени за 24 юли-9 август, вероятно ще се проведат през лятото на 2021 година.

Малко по-късно Международният олимпийски комитет обяви, че Дик Паунд е направил собствена интерпретация на заявлението, касаещо възможното отлагане на Олимпийските игри в Токио заради пандемията от коронавирус. "Всеки член има право на интерпретация на решението на изпълкома на МОК, което бе обявено в неделя", съобщиха от пресслужбата на МОК за агенция "ТАСС".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички