УЕФА обяви: Без Шампионска лига и Лига Европа до второ нареждане


УЕФА обяви: Без Шампионска лига и Лига Европа до второ нареждане
Снимка: Getty Images/Guliver

4016 0

Тазгодишните сезони на двата най-силните европейски клубни турнири - Шампионска лига и Лига Европа, са официално прекъснати до второ нареждане. Това обяви централата, под чиято егида са двете състезания - УЕФА.

Това решение е взето на днешната (04.01) среща на УЕФА, на която са присъствали всички 55 члена на асоциацията. По-рано през деня стана ясно, че плейофите, които трябваше да излъчат последнити участници за Европейското първенство по футбол, отново са преместени (първоначално трябваше да са в края на март, след това бяха насрочени за юни, но сега стана ясно, че и през този месец няма да се състоят).

В това число влиза полуфиналният двубой на България срещу Унгария. Освен това, припомняме, че преди известно време бе обявено, че цялото Европейско първенство по футбол се отлага с 1 година напред, като вместо през това лято, ще се проведе през 2021-а година.

Освен срещите на представителните мъжки отбори на страните, отменени са и тези за жени, и Европейското първенство за юноши до 17 години, което трябваше да се състои през май, както и шампионатът за младежи до 19 години. Към това число се прибавят и международните надпревари при девойките, както и шампионатът по футзал.

Обобщено казано - горенаписаното важи за абсолютно всяко състезание, което се провежда под егидата на УЕФА. От футболната им централа заявиха, че по-напред ще бъдат обявени датите, на които ще се състоят всички тези споменати двубои.

Междувременно, УЕФА и европейските шампионати ще се опитат да завършат националните и международните клубни турнири от сезон 2019/20. В тези си опити се очаква голяма част от оставащите футболни срещи в Европа да бъдат доиграни пред празни трибуни, като подобна съдба грози и Шампионска лига, и Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички