Франко Мазурек: България взе мерки срещу коронавируса навреме


Франко Мазурек: България взе мерки срещу коронавируса навреме

1126 0

Един от чуждестранните играчи в Левски - Франко Мазурек, похвали България заради своевременно взетите мерки против разпространението на коронавируса в страната. Атакуващият халф разказа пред медия в Аржентина какво е предприела България в битката си с опасната болест.

"София е затворена, страната също. Всички граници са затворени и е обявено извънредно положение. По принцип, това е в сила до 29 март, но от събота вече не можем да излизаме, само до супермаркети и аптеки. Клубът ни даде индивидуални програми, по които да се готвим, но, тъй като няма да можем да тичаме в паркове или площади, ще трябва да тренираме с каквото имаме", коментира Мазурек пред "El Depor". Той увери, че домът му е обурудван с най-важното за поддържане на физическата форма.

Аржентинецът разказа и че всички спортни дейности у нас са прекратени от 13 март насам. Целта е да се спре заразата, въпреки че няма потвърдени случаи в българското първенство. "Затворен съм повече от седмица. Ходих само веднъж до супермаркета. Опитваме се да осъзнаем случващото се. За щастие, мерките се вземат навреме тук. Истината е, че тук са много отговорни. Хората в супермаркетите спазват дистанция, носят маска, вземат всички предпазни мерки", допълни той.

Мазурек призна също, че постоянно разговаря със семейството си в Пуерто Рико, но няма шанс да се прибере при тях. "Полетите са много малко, а летището в София е затворено. От доста време следя ситуацията в Аржентина. Хората трябва да осъзнаят сериозността на положението", завърши нисичкият халф. На коренно различно мнение е друг чужденец в Първа лига - спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета. Вижте какво каза той в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама