Шеф във ФИФА: Националните отбори може да играят чак догодина


Шеф във ФИФА: Националните отбори може да играят чак догодина
Снимка: Getty Images/Guliver

1156 0

Вицепрезидентът на ФИФА Виктор Монталяни смята, че международният футбол може да не се завърне до края на тази година поради глобалната криза с коронавируса. Монталяни, който е и президент на Федерацията на Северна и Централна Америка и Карибския полуостров (КОНКАКАФ) е начело на работна група на Международната футболна централа, която е концентрирана върху проблемите, които предизвиква вирусът върху футболния календар.

ФИФА вече отложи международните мачове през март и юни, и Монталяни сподели, че срещите, насрочени за международните прозорци през септември, октомври и ноември също са под заплаха от отлагане. "Аз лично смятам, че това може да бъде предизвикателство, не толкова заради здравните проблеми по света, колкото заради пътуванията, веднъж щом обстановката се нормализира. Смятам, че домашните първенства са приоритет. Септември все още съществува като вариант, но не мога да гарантирам в момента провеждането на срещи на представителните тимове тогава", заяви той.

Монталяни добави, че не вижда как феновете ще се завърнат скоро по стадионите, за да подкрепят любимите отбори. „Ако получим зелена светлина да изиграем футболен мач, дълбоко се съмнявам, че първата среща ще бъде с привърженици. Просто не го виждам на този етап, това ще бъде огромен риск. Мисля, че ще покажем необходимото търпение в случая, за да може после да се радваме пълноценно както на клубния, така и на националния футбол“, завърши вицепрезидентът на ФИФА.  А кои са новите правила във футбола, които ще влязат в сила от 1 юли - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички