Правителството обмисля да отвори парковете и планините за спортуващи


Правителството обмисля да отвори парковете и планините за спортуващи
Снимка: Thinkstock/Guliver

3626 0

Правителството обсъжда вариант, при който да се позволи на хората да спортуват в паркове и планини. Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Решението за отварянето на паркове и планини за спортуващите може да дойде още след празниците - на 21 април, когато властите отново ще обсъждат темата.

"Една от мерките, които обсъждахме този вторник, но оставихме решението за следващия вторник, е как да бъде облекчен режимът, за да могат хората да се движат по-свободно. Натрупва се енергия, хората стоят затворени. Нормално е да се помисли как планините и парковете да бъдат по-достъпни за спорт, за туризъм. Хората не могат да стоят месеци наред затворени", коментира Каракачанов пред "Нова".

Вицепремиерът сподели и едно от предложенията на "Обединени патриоти" - да се направи график, по който да се излиза в парковете и планините. Предложението е възрастните да излизат от 07:00 до към 11:00 часа, след това да излизат майките, които си гледат децата, след 16:30 часа - хората, които работят.

Припомняме, че на 11 април спортният министър Красен Кралев издаде заповед, с която забрани спорта у нас до 13 май. Тя се отнася до провеждането на спортни мероприятия, което не засяга новото предложение на властите. Ако парковете и планините се отворят за гражданите, то най-вероятно ще има специален режим, по който да бъдат допускани - например по единично или двама, за да се ограничи струпването на много хора на едно място.

Футболът в България продължава да е поставен "на пауза", а с това и отборните тренировки на клубовете. Наскоро се появиха информации, че отборите на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) провеждат тренировъчни занятия въпреки забраната, заради което бяха порицани първо от премиера Бойко Борисов, а след това и от спортния министър Красен Кралев.

В същото време стана ясно, че баражът с Унгария за Европейското първенство може да се отложи с почти една година (повече по темата вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички