Италиански професор: Не подкрепям да се поднови Серия А


Италиански професор: Не подкрепям да се поднови Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1215 0

В Италия има изключително разнопосочни мнения относно подновяването на Серия А. Италианският професор Джовани Рез, който е директор на отдела по инфекционни болести Istituto Superiore di Sanità и член на технико-научния комитет в Италия е категоричен, че няма да подкрепи завръщането на футбола.

"Това е контактен спорт и има рискове за предаване на вируса. Чух, че има предложения да се правят ежедневни тестове на играчите, но смятам, че е само хипотеза. Все още научно-техническия комитет не е дал мнение по въпроса. Аз, ако трябва да дам мнение, няма да подкрепя това нещо. Политиците обаче са тези, които ще решат", сподели той, предаде Gazzetta dello Sport.

Президентът на Торино Урбано Кайро също споделя това мнение. "Възобновяването на първенството в края на май или началото на юни е невъзможно. В настоящата ситуация не смятам, че е възможно след месец и половина да се играе футбол. И това го казвам с огромно съжаление". А каква промяна може да има в провеждането на мачовете при подновяването вижте в този материал. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички