Нов вариант за френската Лига 1 - стартира още през юни


Нов вариант за френската Лига 1 - стартира още през юни
Снимка: Getty Images/Guliver

1185 0

Във Франция имат нов доста по-обнадеждаващ сценарий за подновяването на Лига 1 от първоначалния план, който бе през август. Обмисля се рестарт на 3 или 17 юни, като по-втората дата е по-вероятно, съобщи спортният всекидневник L‘Equipe, цитирайки документ от организаторите на лигата (ЛФП).

Футболът в страната бе преустановен за неопределено време миналия месец поради пандемията от коронавирус. В понеделник френският президент Емануел Макрон удължи извънредното положение до 11 май. Според информацията на изданието, ако сезонът бъде подновен на 17 юни, тимовете ще трябва да играят на всеки три дни, за да може редовната кампания да завърши до 25 юли, оставяйки време за изиграването на плейофите за влизане/оставане до 2 август.

Вестникът добави, че членове на ЛФП са гласували в петък да отложат старта на новия сезон с две седмици за 23 август, но това решение трябва да бъде потвърдено от Френската футболна федерация (ФФФ). Финалът за Купата на Франция между Пари Сен Жермен и Сент Етиен е насрочен за 27 юни, според документа, докато финалът за Купата на Лигата между ПСЖ и Олимпик Лион за 11 юли. А кога ще се поднови Бундеслигата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички