Шефът на ФА призна: Висшата лига може и да не завърши


Шефът на ФА призна: Висшата лига може и да не завърши
Снимка: Gulliver/GettyImages

5361 0

Президентът на Футболната асоциация Грег Кларк е заявил пред Висшата лига, че не вярва, че сезонът във вътрешния шампионат ще бъде завършен заради пандемията от коронавирус.

"Единодушно бе взето решение да преустановим Висшата лига с намерение да се завърнем на 4 април – обект на медицинска препоръка и условия по това време“, каза той в свое изявление. Кларк е споделил на срещата, че не смята за възможно сезонът да бъде завършен, твърди The Times.

Не се очаква вирусът да достигне върхова точка във Великобритания в следващите седмици, което предизвиква съмнения относно подновяването на първенството в началото на април. От The Times добавят, че изпълнителният директор на Брайтън Пол Барбър също е поставил под въпрос подновяването на шампионата. Според Ричард Мастърс, изпълнителен директор на Висшата лига, времето до 4 април ще позволи да бъдат обсъдени евентуалните решения.

Ливърпул има аванс от 25 точки на върха при девет оставащи кръга, преследвайки първата си титла във Висшата лига от 30 години насам. Ако резултатите бяха в тяхна полза този уикенд, те можеха да спечелят титлата срещу градския съперник Евертън в понеделник, но мениджърът Юрген Клоп заяви, че подкрепя решението за спиране на футбола. А дали ще получат титлата мърсисайдци, дори при спряно първенство - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички