Дългоочакваното Евро 2020 ще се проведе през 2021?


Дългоочакваното Евро 2020 ще се проведе през 2021?
Снимка: Getty Images/Gulliver

8313 0

Френският "L'Equipe" шокира футболния привърженик, като обяви, че УЕФА ще премести провеждането на Евро 2020 с година - за през 2021-а. Престижното издание допълва, че това ще бъде обявено на плануваната среща във вторник (17.03).

УЕФА вече обяви, че тогава ще има среща чрез видеоразговор между представители на 55-те членове на асоциацията си, заедно с борда на Европейската клубна организация и представители на европейските лиги, както и на "FIFPro", за да бъде обсъден отговорът на европейския футбол към кризата с вируса. 

Доколкото двете клубни първенства, които се провеждат в момента под егидата на УЕФА - Шампионска лига и Лига Европа, те ще бъдат временно спрени за неограничен срок, а в зависимост от ситуацията с развитието коронавируса ще се прецени кога и дали да бъдат подновени.

Идеята зад това решение е да бъде дадено спокойно време именно на тези два турнира (Шампионска лига и Лига Европа) да завършат през лятото, без да бъдат "затискани" от датите на провеждане на Европейското първенство (12-и юни до 12-и юли). Това би био прецедент в историята на този форум, който откакто е започнал - никога не е нарушавал 4-годишния си цикъл на провеждане.

За да се осъществи тази идея обаче, от УЕФА имат нуждата от позволение от страна на ФИФА, защото през лятото на 2021-а година, когато е планувано да бъде преместено Европейското първенство по футбол 2020, ФИФА ще проведе Световно клубно първенство. Очаква се и всички местни първенства да бъдат прекъснати, но "L'Equipe" подчертава, че УЕФА няма тези правомощия и всеки ще има своя избор.

Вижте повече подробности за срещата на УЕФА във вторник, какво друго включваше официалното съобщение на органа, както и каква е моментната ситуация с Шампионска лига и Лига Европа - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички