Ботев (Враца) си намали заплатите в условията на криза


Ботев (Враца) си намали заплатите в условията на криза

558 0

Елитният български клуб Ботев (Враца) стана един от малкото в Първа лига, обявили официално, че си намаляват заплатите за времето, в което футболът у нас и почти цяла Европа е в пауза заради пандемията от коронавирус. Трябва да се отбележи, че врачанският клуб неофициално е с най-малките заплати в първото ниво на родния футбол.

Освен футболистите, и треньорският щаб се отказва частично от своите възнаграждения. Какъв е процентът, с който падат заплатите не се съобщава. Тези дни Славия стана първият тим от efbet Лига, който си намали заплатите с 20%. Левски пък може да се раздели с по-голяма част от месечните си заплати (подробности тук).

Ето какво обявиха от Ботев (Враца) на страницата си във Фейсбук: Огромно БЛАГОДАРЯ към всички наши футболисти и треньорския щаб, които се отказват частично от своите възнаграждения за периода на карантината! В Ботев Враца има момчета, които са с нас вече няколко сезона, както и такива пристигнали преди броени седмици във Враца. Всички се обединиха в името на клуба, загърбвайки личния си комфорт в този труден период. ОЦЕНЯВАМЕ ГО, МОМЧЕТА!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама