Висшата лига получи предложение да бъде доиграна на "най-безопасното място в света"


Висшата лига получи предложение да бъде доиграна на "най-безопасното място в света"
Снимка: Getty Images/Guliver

1145 0

Ръководството на английското първенство е получило покана останалите мачове на спрения заради пандемията сезон да бъдат доиграни в Австралия, съобщава британският вестник "The Sun". Висшата лига беше спряна на 13 март, останалите 92 мача от турнира бяха отложени за неопределено време.

В петък клубовете в лигата проведоха среща, на която се съгласиха да завършат първенството, ако получат разрешение от правителството. Според "The Sun", футболният агент Гари Уилямс e поканил ръководството на шампионата да го доиграе в австралийския град Пърт, който, според местните власти, не е толкова силно засегнат от пандемията и е "най-безопасното място на земята".

Според Уилямс, подобно решение гарантира по-удобни условия за играчите, отменя необходимостта полицията да защитава базите за тренировки на клубовете и увеличава гъвкавостта при вземането на решение за присъствието на зрители на трибуните. Според агента, телевизионните оператори лесно се адаптират към английския график, така че, няма да има проблеми с излъчването на мачовете.

Няколко клуба от Висшата лига вече изразиха интерес към предложението. "Това не се различава от лагерите, на които ходим по време на предсезонната подготовка. Климатът в Австралия обаче е идеален за мачове", е заявил представител на един от клубовете, цитиран от "The Sun”. Отбелязва се, че следващата седмица Уилямс планира да преговаря с британските власти. А къде трябва да се доиграе Висшата лига, според Гари Невил, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички