Президентът на УЕФА: Има 3 варианта за приключване на сезона


Президентът на УЕФА: Има 3 варианта за приключване на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

9442 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че има три варианта за завършването на настоящия сезон, в зависимост от това как ще се развие пандемията от коронавируса. Заради нея бяха прекратени почти всички първенства, а Евро 2020 бе отложено с една година. Всичко това постави под съмнение дали изобщо ще се доиграе настоящата кампания.

Според него, ако първенствата не започнат до края на юни, то най-вероятно сезонът ще бъде загубен. "Не знаем кога ще приключи пандемията, така че имаме план А, В и С. Готови сме с различни решения. Има няколко варианта – да се възобновят първенствата през май или юни. Ако не успеем да го направим, сезонът вероятно ще бъде загубен. Въпреки че има предложение, да завършим този сезон дори до август, а началото на следващия да бъде отложен за малко по-късно., заяви Чеферин в интервю за италианския вестник "La Reppublica".

Той говори и за решението да се отложи Европейското, като сподели, че това не е било никак лесно решение. "Трябва да изчакаме като всички останали. Беше трудно да жертваме Европейското първенство. Това е основният икономически доход на 50 от 55-те федерации, но това беше правилното решение.

"Ако първенствата се възобновят, ще могат да се доиграят и купите. Ние също ще се възползваме от датите. Може да възникне проблем с договорите на футболистите, които изтичат на 30 юни, но с това ще успеем да се справим. Ако този сезон бъде удължен и съответно се отложи старта на следващия, трябва винаги да се има предвид, че Евро 2021 трябва да започне на 11 юни и дотогава следващият сезон също трябва да бъде приключен“, каза още Чеферин.

А кои са четирите големи отбора, на които пандемията от коронавирус навреди най-много - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички