Подновяването на Бундеслигата получи зелена светлина и от Министерство в Германия


Подновяването на Бундеслигата получи зелена светлина и от Министерство в Германия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1649 0

Планът за подновяване на мачовете от Бундеслигата на 9 май се доближи още повече до успешна реализация, след като днес получи зелена светлина и от Министерството на труда на Германия. Според идеята на Германската футболна лига остатъкът от сезона в първите две нива на футбола ще се играе в цялостния си вид, но при закрити врати.

"Ако концепцията бъде изпълнено пълноценно, това ще подсигури здравето и сигурността на играчите, треньорите и обслужващия персонал", заяви министърът на труда Бьорн Бьонинг. "Планът на Лигата е разумен, минимизира рисковете и поради това е приемлив по отношение на здравето и сигурността на работното място", допълни Бьонинг.

Крайното решение за подновяването на Бундеслигата ще се вземе от правителството след видеоконферентна среща на канцлера Ангела Меркел с министрите в четвъртък. Рестартирането на германското първенство ще бъде светъл лъч за феновете на футбола в Европа, след като в рамките на седмица стана ясно, че две от силните първенства на континента - тези на Франция и Холандия, няма да бъдат завършени заради пандемията от COVID-19.

Към момента Висшата лига на Англия, испанската Ла Лига и италианската Серия А също планират да довършат сезона, но по-рано днес спортният министър на Италия призна, че подновяването на Серия А изглежда все по-трудно осъществимо, а френската Лига 1 бе прекратена официално.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички