Роналдо и компания дават 50% от бонусите си в помощ на аматьорските клубове в Португалия


Роналдо и компания дават 50% от бонусите си в помощ на аматьорските клубове в Португалия
Снимка: Getty Images/Guliver

1117 0

Кристиано Роналдо и неговите съотборници от националния отбор по футбол на Португалия дариха половината от бонусите си, които получиха за класирането си на Европейското първенство по футбол, което бе изместено за лятото на 2021 година.

Те ще отидат в помощ на аматьорските клубове в страната, които са застрашени от фалит поради ситуацията с коронавируса. Футболната федерация на Португалия сподели, че дарените средства от националния тим ще отидат във фонд, който е специално за споменатите аматьорски клубове.

Оптимистичната цел е чрез него да се съберат 4,7 милиона евро. Миналата седмица в Португалия решиха сезонът в аматьорската лига да бъде окончателно прекратен и да не се доиграва. За предстоящето европейско първенство Португалия е в изключително тежка група със световните шампиони от последните два форума - Германия и Франция, като четвъртият в групата ще е някой от баражите, които трябва да се изиграят (възможно е това да е България). Какво историческо постижение с Португалия вероятно щеше да е записал Роналдо, ако не бе коронавируса?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички