Спортният министър на Италия отписа сезона в Серия А


Спортният министър на Италия отписа сезона в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора смята, че подновяването на кампанията в Серия А става все по-малко верятно, като е на мнение, че президентите на повечето тимове ще го помолят да анулира кампанията. Последното решение на правителството показва, че италианските отбори ще могат да подновят тренировки на 18-ти май, но под засилени мерки за сигурност и безопасност.

Спадафора обаче остава песимист за подновяването на кампанията в Калчото. „Подновяването на тренировките не означава подновяване на сезона. Смятам, че завръщането на Серия А и изиграването на оставащите мачове до края на настоящата кампания е много малко вероятно. Нормално е футболистите да имат желание да подновят занимания, но ако аз бях на мястото на президента на даден отбор, по-скоро бих се замислил за старта на следващата кампания. Франция няма да бъде последната държава, която да реши да спре първенството си и няма да се изненадам, ако Италия вземе същото решение“, коментира Винченцо Спадафора пред телевизия ‘La7’.

Въпреки прекратяването на шампионата в Лига 1, голяма част от европейските първенства обмислят завръщане. Ла Лига, Бундеслигата и Висшата лига работят по план, според който мачовете трябва да се подновят в началото на юни. Очаква се Шампионска лига и Лига Европа да се доиграят през август. А ето на коя дата се очаква да се поднови Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички