Най-важното, което трябва да се случи, преди да се подновят тренировките в Ла Лига


Най-важното, което трябва да се случи, преди да се подновят тренировките в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1203 0

В испанската Ла Лига са на път да подновят тренировъчните занимания. Вчера следобед (22.04) се проведе среща между медицинските лица на всеки от клубовете в първото и второто ниво на испанския футбол, за да бъдат обсъдени възможните варианти и отборите отново да започнат да тренират.

Първата и най-важна стъпка, която трябва задължително да бъде осъществена от всички играчи е треньори, е да бъдат тествани за коронавирус, за да стане ясно, ако някой има вируса. Така ще стане ясно за играчите, треньорите и останалите служители дали не са заразени и дали е безопасно да са около други хора.

Медицинските лица имаха възможност и да изкажат мнение за протокола за безопасност на Ла Лига. Трябва да се отбележи, че не всички лекари искаха да се подновят тренировките, защото не може да бъде гарантирана безопасността на всички на 100%.

Без да има потвърдена дата за завръщане към заниманията (очаква се това да се случи на 4 или 11 май), идеята е да се изкара една 15-дневна предсезонна подготовка преди да се подновят мачовете. Някои лекари смятат, че тези недостатъчни, за да се предотвратят контузиите впоследствие.

Първите тестове за играчите ще са PCR-тестът и серологичен такъв, за да стане ясно не само дали даден футболист е заразен, но и дали има имунитет срещу вируса. Вторите серологични тестове (тест за антитела), които ще бъдат контролни, ще се направят преди груповите занимания. Третите тестове ще се направят вече преди старта на двете първенства.

Междувременно, вчера (22.04) се навършиха 100 дни за Кике Сетиен като треньор на временния лидер в Ла Лига - Барселона. Какво направи Сетиен в първите си 100 дни в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички