Официално: Мачовете от Шампионска лига и Лига Европа от следващата седмица са отменени


Официално: Мачовете от Шампионска лига и Лига Европа от следващата седмица са отменени

1947 0

Двубоите от Шампионска лига и Лига Европа, които трябваше да се състоя през следващата седмица, са отменени за неопределен период от време. Това става ясно след официално съощбение на УЕФА. Припомняме, че голямото решение за всички първенства (включително Евро 2020) ще бъде взето на среща, която ще се състои във вторник - 17. 03 (прочетете повече за нея).

Ето цялото съобщение на официалния сайт на УЕФА относно отмяната на двубоите:

"Във връзка с развитието на разпространението на COVID-19 в Европа и свързаните с него решения, взети от различните правителства, всички клубни двубои на УЕФА през следващата седмица ще бъдат отменени.

Това включва останалите от Шампионска лига мачове-реванш от осминафиналната фаза, които трябваше да се изиграят на 17 и 18 март 2020 г.; всички мачове-реванш от осминафиналната фаза в Лига Европа, планувани за 19 март 2020 г.; всички четвъртфинални мачове от УЕФА Младежка лига, планувани за 17 и 18 март 2020г.

Следващи решения относно провеждането на тези двубои ще бъдат обявени в движение.

Като резултат от отмяната на двубоите, плануваният жребий за четвъртфиналите в УЕФА Шампионска лига и УЕФА Лига Европа, който трябваше да се състои на 20 март, също е отменен.

Вчера УЕФА покани представители на 55-те членове на асоциацията си, заедно с борда на Европейската клубна организация и представители на европейските лиги, както и на "FIFPro", за да участват всички те на среща чрез видеоконференция във вторник на 17-и март, за да бъде обсъден отговорът на европейския футбол към кризата с вируса".

Следете НА ЖИВО как коронавируса влияе на спорта по целия свят - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Как се появиха картоните във футбола?

Дори понякога реферите да злоупотребяват със своите права, а понякога проявяват съжаление към играча, без...

Реклама
Реклама