Ген. Мутафчийски порица БФС и даде друга прогноза за подновяването на Първа лига


Ген. Мутафчийски порица БФС и даде друга прогноза за подновяването на Първа лига

79931 0

Началникът на оперативния щаб за борба с коронавирус генерал-майор проф. Д-р Венцислав Мутафчийски коментира днешната среща в Бояна между представители на БФС и ПФЛ. Според него всички сметки, които са си направили днес са "без кръчмар". Припомняме, че футболните хора изразиха надежди, че ще има отново футбол през май. Според него едва ли ще има мачове у нас през май или юни месец, неговата прогноза е за лятото или есента, но всичко зависи от развитието на ситуацията.

"Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи“, това проф. Мутафчийски пред БНР.

"Това е пълна щуротия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т. н. но, всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки може да навреди много“, допълни още той.  А ето пък какви бяха обявените варианти за подновяването на Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама