Вицето на БФС: Български клубове може да фалират, но засега няма индикации


Вицето на БФС: Български клубове може да фалират, но засега няма индикации

2052 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнанджиев заяви, че към този момент няма индикации за това, че някой футболен клуб от Първа лига може да фалира. Той обаче допуска това да се случи, ако извънредното положение в страната бъде удължено допълнително.

"Всичко е възможно. Както е възможно фирми да фалират, така е възможно да фалират и клубове. За момента няма такива индикации, що се касае за efbet Лига. За Втора лига имаше такива индикации, още миналата седмица, за определени клубове. После излязоха с опровержение. Всичко е въпрос на това колко време ще продължи кризата и кога ще бъде вдигнато извънредното положение. Не мисля, че някой може да каже със сигурност", заяви Фурнаджиев пред БНТ.

Той подкрепи евентуално решение на някой от елитните ни клубове да се раздели с чуждестранните си играчи, за да си осигури оцеляването в кризата. "Клубовете си имат ръководства и те решават как да процедират. Важното е клубът да остане здрав и финансово стабилен. Ако махането на чужденците ще доведе до оздравяване на клуба, мисля че е резоннно решение", посочи той. Междувременно, треньорската рокада в ЦСКА отново е на дневен ред (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички