Лионел Меси е поредният, който дари голяма сума в борбата срещу коронавируса


Лионел Меси е поредният, който дари голяма сума в борбата срещу коронавируса

5006 0

Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси стана поредната знаменитост, която се включи в борбата срещу коронавируса, който безмилостно атакува цял свят и заради който футболът е временно стопиран във почти всички европейски първенства.

Играчът на Барселона ще дари 1 милион евро, които ще бъдат разделени между болница в Барселона и болница в родната му Аржентина, съобщава испанското издание "AS". Меси иска да подпомогне както мястото, в което е роден, така и това, в което живее още от тийнейджър.

Това дарение сериозно ще подпомогне ситуацията, в която се намират болниците. Лекарите и сестрите там се борят срещу скоростно нарастващите случаи на заразени от коронавирус. Нужните защитни облекла, както и вентилаторите са най-големият недостиг за болниците, а същевременно са изключително важна част.

Каталунският регион е един от най-засегнатите в Испания с почти 8000 заразени и 282 смъртни случаи (към 24.03). В Аржентина, пък, далите положителна проба за COVID-19 са 306, като вирусът стигна до Южна Америка по-бавно и тепърва ще става ясно какви ще са щетите.

Припомняме, че след като преди известно време Европейското първенство по футбол бе отменено, сега и другият голям форум, предвиден за лятото, е отложен с около година. Става въпрос за Олимпийските игри в Токио. А какви ще са последиците от тяхното отлагане - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Роналдо - Феномена, който многократно разби прогнозите и завладя футболния терен

Роналдо Луиш Назарио де Лима - по прякор Феномена, а не "другият Роналдо" или "дебелият Роналдо". Много закачени...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама