От БФС: Има 2 варианта за завършек на първенството, но единият е почти невъзможен


От БФС: Има 2 варианта за завършек на първенството, но единият е почти невъзможен
Снимка: БГНЕС

1442 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) - Емил Костадинов, представи двата варианта пред Първа лига относно довършването на сезона. Веднага след това обаче той определи единия от тях като "почти невъзможен" и на практика се внесе яснота около плановете на федерацията.

"По принцип има два варианта - единият е да се доиграят двата кръга от редовния сезон, мачовете за Купата на България и баражите. Другият е да се изиграят и плейофите, но на практика според мен няма как да се доиграе целият шампионат. На теория може, но трудно ще се случи. Реалният вариант е първият" - призна Костадинов.

Вицепрезидентът на федерацията ни сподели това по време на днешната пресконференция. Припомняме, че преди само три дни - се проведе среща на ръководните фигури в Българския футболен съюз и не бе взето конкретно решение за професионалния футбол у нас. Отново бе съобщено (както многократно преди), че от централата ще се съобразят с всички мерки от Националния оперативен щаб, както и с препоръките на УЕФА за доиграване на първенствата. Кога и как обаче това ще се случи - не стана ясно.

Единственото сигурно (поне така обявено) е начинът, по който ще се процедира в третото ниво на българския футбол, където бе взето решение. Въпреки това - начертаният план далеч не се хареса на един от тимовете - Миньор (Перник), който категорично обяви бойкот и заплаши да се обърне към УЕФА.

А на фона на цялата тази неясно около подновяването на българския професионален футбол, беларуски сайт и руски агент се подиграха с груба атака по българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички