Фабио Паратичи от Ювентус предрече прилика между футбола и НБА в ключов аспект


Фабио Паратичи от Ювентус предрече прилика между футбола и НБА в ключов аспект
Снимка: Instagram

1764 0

Спортният директор на Ювентус - Фабио Паратичи, говори за ситуацията с футбола. Според италианеца трансферите могат да придобият съвсем нов облик след подновяването на играта и да се осъществяват по начина, по който това се случва в НБА.

"Ще има много размени на играчи - ситуация, която ще доближи футбола до НБА. Вероятно някой клубове, например в Германия, могат да са облагодетелствани от генералната криза, защото тяхната основна икономика е по-солидна от тази на останалите" - сподели Паратичи пред "Tuttosport".

Самата идея за трансфери, подобни на тези в НБА, значи, че по-малко ще се осъществяват чрез заплащането на дадена сума, а повече от тях ще стават чрез размяна на футболисти от два клуба. Около тази идея се обединиха и други футболни специалисти, като бе затвърдено и мнението, че едва ли скоро ще има нови трансфери на стойност около 100-150 милиона еврол.

Междувременно, Пауло Дибала от "бианконерите" признава, че е преминал през сериозни мъчения, за да стигне своето възстановяване от коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички