Официално: Дадоха зелена светлина на футбола в България


Официално: Дадоха зелена светлина на футбола в България
Снимка: БГНЕС

3787 0

Чудесни новини за българския футбол и неговите фенове. Днес Министерството на младежта и спорта е получило одобрение от Министерството на здравеопазването на своя план за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти. Планът бе изготвен от БФС и ММС и вече има зелена светлина.

От 15.05.2020 г. професионалните български отбори могат да стартират колективни тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мреки. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб, обявиха от министерството.

На 13.05.2020 г. по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България. Възможните дати са 05.06.2020 г. и 12.06.2020 г.

Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите. Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете. А как ще се действа в плейофите на Първа лига вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички