В Италия обмислят Серия А да се поднови само в 4 града


В Италия обмислят Серия А да се поднови само в 4 града
Снимка: Getty Images/Gulliver

1209 0

При положение, че Серия А се поднови, то мачовете ще се играят само в 4 града, информира Corriere dello Sport. Съветникът на Италианския олимпийски комитет и член на Световната здравна организация Валтер Рикарди разкри, че предложението е да играе футбол само в централна и южна Италия.

Според изданието евентуалното подновяване на италианския шампионат ще стане с футбол в само четири града на юг – Флоренция, Рим, Неапол и още един, който за момента не е ясен. "Не на всички места в Италия инфекцията е еднаква. В централна и южна няма такива огнища като на север. Но хората комуникират и пътуват. В някои части това все още не може да се прави. Има области, в които продължава да има над 100 починали на ден", заяви Рикарди. 

"Диференцирането на областите по ниво на риска е правилно, затова предлагаме да се играе в център-юг, защото няма смисъл да се забраняват дейности там, където няма случаи. Това, което предлагаме е да имаме различни мерки в зависимост от географските райони", допълни още той.

Отборите ще стоят под изолация, заради което изглежда по-смислено, ако това става в районите с по-малко случаи на болестта. Освен това при този вариант реално домакинският фактор отпада, тъй като срещите ще се играят без публика. По-рано президентът на италианската футболна федерация заяви, че настоява сезонът да се изиграе - ето какви бяха думите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички