Новата дата за мача с Джошуа не е сигурна, Кубрат обясни и защо искат мач без публика


Новата дата за мача с Джошуа не е сигурна, Кубрат обясни и защо искат мач без публика
Снимка: Sportlive/Тодор Маргаритов

2377 0

Кубрат Пулев сподели, че новата дата за двубоя му с Антъни Джошуа (25 юли) не е сигурна, като посочи, че вчера (събота) от щаба му са предложили официално на Еди Хърн, ако се наложи срещата да се изиграе без публика.

"Тренирам аварийно, по друг начин и друг режим, защото мачът го отмениха. Новата дата 25 юли не е сигурна. Всяка една такава дата в момента, виждаме положението в световен мащаб какво е, нищо не е сигурно. Дори Олимпиадата отмениха.

От моя щаб направихме предложение към Еди Хърн е да направим мача без публика, защото хората ще са по къщите си и именно заради това един такъв мач би бил много интересен, особено сега. Смятам, че ще донесе същите приходи. Очакваме техния отговор и тяхното виждане по въпроса, защото това е въпрос на договаряне. и двете страни трябва да са доволни. Предлагахме и други дестунации за двубоя, но те не искаха и се съгласихме", заяви българският боксьор пред БНТ.

Кобрата е сигурен, че двубоят няма да пропадне заради евентуален сблъсък на британеца с другия шампион в категорията Тайсън Фюри, но според Пулев няма такава опасност. "Мачът няма как да пропадне. Тайсън Фюри е с моя промоутър – Боб Аръм и той каза, че Фюри ще се бие с Уайлдър".

"Имам достатъчно време да го разучавам, да гледам движения и всичко. Аз смятам, че съм на топ ниво в момента, перфектните години, перфектния опит, физика, мислене, което е необходимо за тоя мач да победя. За мен ще бъде голямо удоволствие да зарадвам народа", каза още Пулев.

Той още веднъж потвърди намерението си да дари половината от своя хонорар от мача с Джошуа за борбата в България с коронавируса, ако победи британеца "С удоволствие ще даря половината от хонорара си, аз винаги съм казвал, че парите не са най-важното за мен", заяви той. Освен това допълни, че запълва времето си с игра на Плейстейшън и на табла, като е сигурен, че дори и виртуално отново би победил Джошуа. А в колко рунда ще приключи боят Джошуа - Пулев и как, според бившия световен шампион Дейвид Хей, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички