Президентът на Ла Лига обяви на кои дати може да се подновят първенствата


Президентът на Ла Лига обяви на кои дати може да се подновят първенствата
Снимка: Getty Images/Guliver

17927 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е провел двучасов видеоразговор с представители на чуждестранни медии, на която разкри много важни подробности за бъдещето на вътрешните първенства на Стария континент и евротурнирите. Той обяви и коя е най-ранната дата, на която може да се подновят.

"Има идея да подновим мачовете на 29 май или на 6 юни. Това важи както за първенството в Испания, така и за другите европейски страни. Другата възможност е 28 юни. Тези дати ще дадат шанс на отборите да започнат да тренират отново и да се подготвят, спазвайки протокола, който следваме. Не искаме краят на сезона да се отлага за след месец август, защото това ще попречи на календара за следващата година", заяви Тебас.

Президентът на Ла Лига добави, че футболистите не могат да подновят тренировки, докато извънредното положение не приключи на 26 април, но остава оптимистично настроен, че сезонът може да бъде подновен на 29 май, 7 юни или 28 юни, най-вероятно пред празни трибуни. Той допълни, че лигата няма да обмисли анулиране на кампанията, докато не е физически невъзможно да се изиграят оставащите 11 кръга от първенството, казвайки още, че подобен сценарий ще струва на испанския футбол 1 млрд. евро. Завършването на сезона с двубои без публика ще доведе до загуби в размер на около 300 млн. евро.

"Проучихме икономическите щети при евентуално незавършване на сезона, но на спортно ниво дори не го обсъждаме. Няма да мислим за това няколко седмици. Няма да стартираме дискусията сега, защото ще генерира само конфликти, подобно на други страни. Водещите първенства не трябва да обсъждат това в момента", допълни Тебас.

По-рано се появи и информация, че и играчите на Реал Мадрид са готови да играят възможно най-скоро, дори и това да означава мачовете да се провеждат без публика.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички