Коронавирусът провалил важен спонсорски договор в Левски


Коронавирусът провалил важен спонсорски договор в Левски

824 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че въвеждането на извънредно положение в България заради пандемията от коронавирус е попречила на клуба да сключи важен спонсорски контракт. Директорът се оплака, че ситуацията в страната е оставила "сините" без всякакви възможности за приходи и положението на "Герена" не е леко.

"Миналата седмица, буквално преди въвеждане на извънредно положение у нас, бяхме пред подписване на договор с нов рекламодател, не в огромни размери, но достатъчно важен, за да нарани клубния бюджет доста сериозно. Те се обадиха след спирането и казаха, че след нормализиране на ситуацията са готови да подновим разговорите. Мислим вариант за сублицензиране, за отдаване на марката "Левски" на производители на стоки. В процес на преговори сме. Положението за нас е особено тежко, защото няма как да получим свеж приток на пари", заяви Колев за "Канал 3".

"Би ми се искало БФС и ПФЛ да бъдат малко по-активни нататък, за да защитят икономическия интерес на клубовете, защото едва ли само Левски изпитва проблеми. Избягвам да си задавам въпроса дали ще се отрази всичко това върху стабилността на Левски. Мислим маркетингови активности с колегите, защото разходите си вървят, приходи няма. Феновете направиха повече от достатъчно, клубът функционира благодарение на тях. Затворихме и клубния магазин, с онлайн магазина е трудно, защото и куриерските услуги са блокирани", допълни той.

Директорът сподели още как се готвят футболистите на тима в условия на изолация. "Раздадени са им индивидуални планове за подготовка, доколкото могат - ги спазват. Няма да им е лесно в домашни условия. Трябва да намерят време за бегова работа в парка, когато няма хора. Когато тези дни ходих до стадиона, защото работата го наложи, срещнах Хали Тиам да бяга в парка", посочи Колев. Снощи той зададе важни въпроси за футбола у нас, без конкретен адресат. Вижте ги тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама