БФС обмисля да направи съпричастен жест към клубовете у нас


БФС обмисля да направи съпричастен жест към клубовете у нас

972 0

Българският футболен съюз е готов да направи голям жест към клубовете, разбирайки в какво положение са поставени предвид ситуацията с коронавируса. Той се изразява в това да бъде удължен периодът за лицензиране за следващия сезон, информира БНР.

Това ще бъде обсъдено утре (23.03) на срещата между БФС, ПФЛ, АФЛ и притежателите на телевизионните права. Тя ще бъде насочена основно към евентуалните възможности за подновяване на шампионата на всички нива в българския футбол. Ще се проведе от 11:00 часа в Бояна на базата на БФС.

Крайният срок за лицензиране за сезон 2020/21 е до края на март, което поставя голяма част от клубовете в невъзможна ситуация, тъй като са напълно блокирани в работата си. БФС е в готовност да коментира удължаване на сроковете или гъвкави мерки по финансовите, инфраструктурните и другите критерии.

Разбира се, участниците в европейските клубни турнири трябва първи да са готови с лицензирането (както и тези, които имат претенции за участие в турнирите на УЕФА). Централата в Нион също ще има думата по лицензирането на местно ниво, но очакванията са много от ограниченията да отпаднат или да бъдат временно замразени.

Междувременно, вижте кои отбори от българския елит подкрепят идеята да не се доиграва настоящият сезон в Първа лига, както и съответно кои не я - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама