Официално: БФС обяви пауза на първенството


Официално: БФС обяви пауза на първенството

2205 0

Българският футболен съюз официално обяви, че футболът у нас ще бъде прекратен, считано от днес - 13.03, заради разпространяването на коронавируса. Това се случва, след като в страната бе обявенo извънредно положение. Паузата ще трае най-малко един месец - до 13.04, като според ситуацията с COVID-19 и заразените, ще бъде решено дали периодът без футбол в България ще бъде удължен. Публикуваме официалното съобщение на БФС без редакторска намеса: 

"Във връзка с приетото от Народното събрание днес извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г.

Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.

Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната".

Подобно действие се очакваше, още повече след като до този момент много други европейски първенства сториха същото. Ситуацията с коронавируса и спорта можете да следите НА ЖИВО - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама