Генерал Мутафчийски отговаря - кой е любимият му отбор и кои спортове гледа


Генерал Мутафчийски отговаря - кой е любимият му отбор и кои спортове гледа

54085 0

Началникът на националния кризисен щаб Генерал Венцислав Мутафчийски безспорно се превърна в най-разпознаваемата личност в страната през последния месец, след като всеки ден се появява на телевизионните екрани за брифингите във връзка с пандемията от коронавирус. Кой обаче е Венцислав Мутафчийски извън ролята си на генерал и вълнува ли се от спорт?

Оказва се, че генерал Мутафчийски не гледа и не се интересува от най-популярния спорт - футболът. На въпрос от кой отбор е, Мутафчийски отговаря: "Не гледам футбол, никога не съм се интересувал от този спорт." Въпреки това професорът има интереси в спорта, но те са далеч от "зеления килим".

Мутафчийски харесва много ски и плуване. "Също така и всякакви други водни спортове", споделя Мутафчийски пред "Марица". Генералът е родом от Дупница, където преди повече от 40 години местният Марек последователно победи немския колос Байерн Мюнхен за купата на УЕФА, както и шотландския шампион Абърдийн, воден по онова време от легендарния Алекс Фъргюсън.

Придобил огромна популярност, Мутафчийски ежедневно буди интерес с изказванията си. А всички най-забавни майтапи с генерал Мутафчийски в спорта вижте в тази галерия!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама