Хърн потвърди, че Пулев - Джошуа може да не се състои по план, местят го за...


Хърн потвърди, че Пулев - Джошуа може да не се състои по план, местят го за...
Снимка: БГНЕС

2887 0

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, потвърди, че е много вероятно сблъсъкът на британеца срещу българския претендент за колана на IBF - Кубрат Пулев, да не се състои по план.

Срещата между двамата е насрочена за 20-и юни, събота и трябва да се осъществи на бижуто на футболния Тотнъм - "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". Хър обаче е разкрил пред "Скай спортс", че Пулев и Джошуа може да излязат на ринга месец по-късно - през юли.

Припомняме, че Кубрат Пулев продължава своята подготовка за боксовия мач за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа. Въпреки извънредното положение в страната Кобрата тренира в снежните преспи на Витоша, където калява своя дух и воля за победа.

Той вече бе близо на косъм от сблъсък със световния шампион в тежка категория на бокса, но бе спрян от травма съвсем малко преди да настъпи мечтаният момент, за който всеки българин жадува, още откакто Владимир Кличко повали Пулев, а именно - нов шанс за престижния колан.

А вече британският боксов борд за контрол отмени всички публични боксови изяви заради пандемията от коронавирус, каповедта ще важи най-рано до началото на април. Това стана факт, след като в речта си по-рано през деня премиерът на Великобритания Борис Джонсън не им остави избор.

Все още не е напълно ясно дали забраната ще се удължи и ще обхване мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Дори това да се случи, отмяна на сблъсъка няма да има и той ще се състои, като единствено е вероятна промяна на датата (освен ако не изникнат други непредвидени обстоятелства).

Припомняме, че преди дни Един Хърн обеща на зрителите истинска битка между британския световен шампион и българския претендент. Вижте цялото му изказване - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички