Първи случай на заразен с COVID-19 футболист в Китайската Суперлига


Първи случай на заразен с COVID-19 футболист в Китайската Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

2451 0

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни е дал положителен резултат на теста за коронавирус. В момента 32-годишният халф играе за китайския Шандонг Луненг.

По този начин белгиецът става първият футболист в Китайската Суперлига, който е заразен с COVID-19. Фелайни е дошъл за тренировка на своя клуб в петък, когато тестът му е направен и става ясно, че той е заразен. Както повечето първенства по света, мачовете от китайския шампионат за момента са отложени. Маруан Фелайни се присъедини към Шандонг през зимата на миналата година. Той имаше силен първи сезон в клуба, като отбеляза 13 гола, а отборът му завърши на 5-то място в шампионата.

Въпреки че заразата COVID-19 тръгна от Китай, в страната има сериозен спад на новите регистрирани случаи за заболели от вируса. По света обаче нещата с пандемията стават все по-лоши и това влияе на света на футбола, след като редица играчи и треньора дават полжителни проби на тестовете за заболяването. А ето коя легенда на италианския футбол обяви, че е заразен с коронавирус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички