Шефът на УЕФА намекна, че Ливърпул няма да е шампион, ако сезонът не завърши


Шефът на УЕФА намекна, че Ливърпул няма да е шампион, ако сезонът не завърши
Снимка: Getty Images/Guliver

3545 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин опроверга слуховете, че футболната централа съветва федерациите да прекратят първенствата си и да връчат титлите на временния лидер в подреждането. Той наблегна на това, че основната цел остава всички първенства да бъдат завършени.

"Чух някои фалшиви новини, че УЕФА ще посъветва федерациите да приключат местните шампионати сега и победители да бъдат тези, които са на първо място. Мога да кажа, че това не е вярно. Целта ни е да завършим първенствата и не сме препоръчвали нищо подобно", заяви Чеферин.

С това си изказване Чеферин намекна, че няма как трофеите да бъдат раздадени на временни лидери в отделните първенства. В най-голямото първенство - Висшата лига, убедителен лидер на върха е Ливърпул, който бленува за този трофей от 30 години и е само на две победи от успеха. 

В последните седмици се изговори много по темата, като за мнозина е недопустимо Ливърпул да остане без трофей след толкова силен сезон. Някои смятат, че подобни твърдения идват като атаки от фенове на големите съперници на мърсисайдци, които не желаят "червените" да вдигат трофея. Други обаче са на мнението, че лишаването на Ливърпул от титлата е съвсем реален сценарий и всичко зависи от развитието на коронавируса на Острова.

Както е известно, всички мачове в Англия са отложени до 4 април, но този срок изглежда твърде оптимистичен с оглед на извънредната ситуация в цял свят. Преди няколко дни Борис Джонсън заяви, че се обмисля забрана на всички спортни събития в страната (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички