Обмислят мачовете в Германия да са без публика до края на 2020 г.


Обмислят мачовете в Германия да са без публика до края на 2020 г.
Снимка: Getty Images/Gulliver

1981 0

Поне към този момент най-голяма изглежда вероятността първо футболният сезон да се поднови в Германия. Отборите в Бундеслигата вече подновиха тренировки. Освен това се появи информация, че Германският футболен съюз планира да рестартира футболните първенства в първия или втория уикенд на май. Целта е шампионатите да бъдат възобновени на 2 или 9 май.

Ясно е, че в началото няма как да се допускат фенове, като от федерацията имат точен план колко души ще се допускат на стадиона. Според изпълнителният директор на лигата Кристиан Зайферт обаче стадионите ще останат пусти не само тогава, а и до края на 2020 година. Това заяви той в интервю за "New York Times", както и че ще се постараят да се използват всички стадиони.

В Първа Бундеслига трябва да бъдат изиграни още девет кръга до края на сезона. За Купата на Германия предстоят полуфиналите. Финалът е предвиден да се състои на 27 юни. Ако срещите наистина стартират в началото на май, то до края на юни сезонът би трябвало да е приключил.

Според Зайферт летен трансферен прозорец в Европа няма да има при тези условия. "В краткосрочен план бих казал, че трансферният пазар това лято няма да съществува, той ще се срине. Някои агенти изведнъж ще разберат, че ще трябва да работят усилено или поне да работят; някои лиги ще разберат, че парите не са нещо, което пада автоматично всеки месец от небето". А колко души трябва да са на стадиона по време на двубой - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички