Лечков: В момента сме на режим оцеляване, няма значение кога ще има пак мачове


Лечков: В момента сме на режим оцеляване, няма значение кога ще има пак мачове

1650 0

Бившият български национал Йордан Лечков заяви, че в момента футбола е на заден план и няма значение кога ще се поднови първенството. Важното е да се спасяват човешки животи, като определи, че се намираме в режим на оцеляване.

"Няма никакво значение кога отново ще има футболни мачове. Важното сега е да се спасят човешките животи. Кога ще се поднови футболното ни първенство не е най-важното нещо в момента. Трябва да се изчака и да се види ситуацията. Мачовете липсват, но пак ще има футбол. В момента сме на режим оцеляване! Дай Боже да не се вдигне много броят на заразените и жертвите в страната. В крайна сметка това зависи малко или много и от нас самите", коментира Лечков пред "България днес".

"Това, че някои футболни клубове ще фалират, е най-малкият проблем. В една такава ситуация трябва да се погледне към думичката солидарност – повече да я споменаваме и повече да я спазваме. Аз дълго време говорех за нулеви години. В цялата тази криза сега това е на дневен ред не само при нас, а по целия свят. Като гледам какво става, пази Боже! Всеки да си спазва своята превенция. Имаме достатъчно силни билки в България. Трябва да слушаме повече специалистите, аз винаги съм се уповавал на хората, които си разбират от работата”, добави още Йордан Лечков.

"Ясно е, че хотелиерският бизнес ще пострада. Не е само при нас така, а е при всички. Неприятно е, но срещу природата няма как да се борим. Трябва да се спазват мерките, каквито и да са те. Малко повече самосъзнание трябва да има у всеки. Най-важното в момента е да си запазим близките хора. Тук става въпрос за сървайвър, за оцеляване”, категоричен е Лечков, който е собственик на хотелски комплекс в родния си град Сливен. В края на ноември Лечков бе освободен от поста си вицепрезидент на БФС, а каква бе причината - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички