Бивш физиотерапевт: Очакват ни много контузии, когато Висшата лига бъде подновена


Бивш физиотерапевт: Очакват ни много контузии, когато Висшата лига бъде подновена
Снимка: Getty Images/Guliver

1262 0

Бившият физиотерапевт на Ливърпул Анди Реншоу смята, че създаването на график за нормални тренировки на всички части от тялото по време на карантина не е възможно. За играчите е изключително трудно да спазват нормален тренировъчен режим в домовете си и това ще доведе до множество травми при завръщането им в игра.

Предпазването на футболистите от коронавируса не е чак толкова трудно постижима задача. Проблемът е поддържането на форма по време на този период. Реншоу, който изкара 8 години на „Анфилд“ преди напускането си през 2017г. е на мнение, че физиотерапевтите ще имат много работа, когато шампионатът на Англия бъде подновен. „Всички физиотерапевти, помощници и медицински лица правят всичко възмоно по силите си тези футболисти да бъдат постоянно наблюдвани и да спазват препоръчаните им тренировъчни режими. Но независимо от това, с колко добри специалисти разполагаш или колко добри са взаимоотношенията между тях и футболистите, най-големият проблем е, че никой не знае колко време ще продължи този период. Ако те тренират пет дни у дома и след това им се наложи да играят мач, шансовете за контузия са огромни“, сподели Анди Реншоу.

В Английската Висша лига не са се играли мачове от 9-ти март. Шампионатът на Англия бе прекъснат до 30-ти април, като периодът без футбол на Острова може да продължи и по-дълго. А ето на кои отбори най-много може да навреди пандемията от коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички