Лудост: Предложиха Висшата лига да се доиграе в Китай


Лудост: Предложиха Висшата лига да се доиграе в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

3341 0

От Англия продължават да "валят" различни идея относно приключването на шампионата. Според медиите на Острова шеф на клуб от Висшата лига е предложил сезонът да се доиграе в... Китай. Клубовете може да загубят 762 млн. паунда от телевизионни права, ако двубоите не се доиграят.

Един от изпълнителните директори сподели пред Athletic: Страната, която продължава да бъде предлагана, е Китай. Просто няма никакъв смисъл. Това е луда идея и мисля, че ще бъде категорично отхвърлена. Ако преместим Висшата лига в друга част на света, ще бъдем разкъсани".

Идеята се базира най-вече на инфраструктурата в Китай, която би позволила да се проведат мачовете от Висшата лига, а и в момента там се справиха с борбата с коронавируса. Тази възможност ще отвори съоръженията на отборите от Висшата лига, които да могат да се използват за спешни случаи от местните власти. Ще се обсъждат варианти за мачове при закрити врата или мачове, които да се състоят само на няколко места във Великобритания, а отборите да бъдат настанени в хотел. А какво предупреждение отправиха от УЕФА към първенствата - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички