Горанов посъветва българските клубове да не кандидатстват за държавна помощ


Горанов посъветва българските клубове да не кандидатстват за държавна помощ
Снимка: БГНЕС

2021 0

Финансовият министър Владислав Горанов посъветва българските клубове да не кандидатстват за държавна помощ по т.нар. правителствена програма 60 на 40. Той допълнил, че е "чел за една фирма, спортен клуб, футболен клуб Лудогорец". 

По-рано разградчани обявиха официално на сайта си, че ще кандидатстват. "Лудогорец ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието. Тези средства се очаква да бъдат получени от Клуба по правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40. ПФК „Лудогорец“ отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение".

"Чух за една фирма - спортен клуб, футболен клуб "Лудогорец". Не съм аз човекът, който ще преценява дали клубът е толкова изпаднал или не. Знам, че е успешен във вътрешнофутболен план, има някои добри успехи и в международен план. Това оставяме на преценка на собствениците.

В интерес на истината съм получавал въпроси и от други собственици на футболни клубове и моят съвет към тях е бил да не участват в тази мярка. До това мога да огранича коментара си", коментира Горанов по време на извънреден брифинг за икономическите мерки, които държавата предприема.

Междувременно, Каули от Лудогорец заяви, че ваксина може да има от боса на Хофенхайм още през август.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички