Стана ясно колко ще спести Левски от орязването на заплатите с 50%


Стана ясно колко ще спести Левски от орязването на заплатите с 50%
Снимка: Оф. сайт на Левски

3800 0

Стана ясна сумата, която Левски спестява чрез намаляването на заплатите с 50%. Тя ще се равнява на над 300 хиляди лева, след като общо заплати на футболисти, треньори и администрация е около 600 хиляди лева, информира "Тема спорт".

Вчера (27.03) "сините" официално обявиха на своя сайт, че е взето решение всички възнаграждения да бъдат намалени наполовина поради извънредното положение в страната. До този момент около 90% от щаба и футболистите са се съгласили на временната мярка.

Заплатите им ще са намалени от 13 март и това ще продължи, докато не се подновят тренировъчните занимания на отбора. В момента не само българските, но и всички европейски клубове (без тези в Беларус) са пред неприятна ситуацията, тъй като имат разходи, но не и приходи - поради липсата на двубои.

Именно това принуждава редица европейски грандове също да намалят заплатите в отбора. Освен това, финансовата ситуацията в Левски и без това не бе цветуща, след като "сините" са без генерален спонсор от известно време насам и разчитаха на подкрепата на своите привърженици.

Междувременно, отборът на Левски стартира страхотна инициатива, с която за пореден път показа силната връзка между клуб и фенове. Този път "сините" решиха да дадат шанс на привържениците си да се докоснат до живота на своите любимци на терена, като "влязат" в техните домове чрез видеовръзка. Футболистите ще отговарят и на въпросите, които получат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички